Movember: schooljongeren maken spannende communicatie voor jongeren

Stichting Zaadbalkanker is opdrachtgever van een groot project voor studenten: Het Communicatieproject van het MBO College Hilversum, onderdeel van ROC Amsterdam. We willen gezamenlijk het taboe rondom zaadbalkanker doorbreken. Met als start Movember.

MBO College Hilversum (ROC Amsterdam)

Zaadbalkanker is de meest voorkomende kanker bij jongemannen tussen de 15 en 35 jaar. Toch weten zij vaak niets van deze ziekte en hoe zij deze tijdig kunnen ontdekken bij zichzelf. Een mooie uitdaging voor studenten om hierin verandering te brengen! Gedurende 20 weken gaan derdejaars van de mediaopleiding van het MBO College Hilversum aan de slag met de communicatie voor Stichting Zaadbalkanker. Het doel is dat jongemannen van het bestaan van zaadbalkanker weten én dat zij de ziekte tijdig ontdekken door zelfonderzoek. Hiervoor bedenken de studenten een campagne die zij ook uitvoeren. De campagne moet eindigen met een spetterend slot-event rondom Wereldkankerdag op 4 februari 2016.

Geen gemakkelijk onderwerp

“Fantastisch dat jongeren nu zelf aan de slag gaan met communicatie over zaadbalkanker aan jongeren”, vindt Gerrit-Jan Steenbergen, voorzitter van Stichting Zaadbalkanker. “Zij zijn immers zelf ook de doelgroep. De deelnemers wisten vooraf niet dat zaadbalkanker het onderwerp was. De jongeren reageerden er zeer serieus en zeker niet lacherig op. Kanker blijkt voor veel jongeren een emotioneel onderwerp te zijn, omdat zij, hun familie of vrienden met deze ziekte te maken hebben gehad. Bij de invulling van de opdracht zijn wat tranen gelaten en dat mag ook. We vinden het geweldig dat het ROC Amsterdam het lef heeft gehad om met dit onderwerp aan de slag te gaan, want zeker voor jongeren is het geen gemakkelijk onderwerp.”

Onze website in de gaten houden

Hou de komende periode de website van Stichting Zaadbalkanker in de gaten om op de hoogte te blijven van de acties. Download ook de app ‘Check your Friends’ en daag je vrienden uit, via Facebook, om zichzelf te checken.

http://www.zaadbalkanker.nl/app

Deel deze pagina via: