Landelijke informatiedag 2013

Zaterdag, 21 september a.s. is de landelijke informatiedag van Stichting Zaadbalkanker. Alle leden van de stichting en hun partners, maar ook andere belangstellenden worden hierbij van harte uitgenodigd.

Het thema is: Omgaan met zaadbalkanker

Locatie:
Als locatie hebben we gekozen voor:

De Observant (www.observant.nl) - makkelijk bereikbaar met trein en auto
Stadhuisplein 7 in Amersfoort
Telefoonnummer: (033) – 4451654

 

Doelstelling:
Informatie met elkaar delen. Als lotgenoten onder elkaar, bieden we allereerst natuurlijk ruimte voor persoonlijke kennismaking en gesprek. Voor- en door lotgenoten. Dat geldt voor jou, voor ons als bestuur en voor alle andere leden.

Programma (voorlopig)

10:00 – 10:30: Ontvangst met koffie

10:30 – 10:35: Welkom door voorzitter Gerrit-Jan Steenbergen

10:35 – 11:00: Ballen – de film; Janne Schmidt
                          Film over de impact van zaadbalkanker op het leven van een student

11:00 – 11:40: Prof. Dr. Irma Verdonck – de Leeuw van OncoKompas
                          Oncokompas helpt om de meest optimale nazorg te vinden na kanker

11:40 – 11:50: Korte pauze

11:50 – 12:30: Joost Reijns
                          Ervaringsdeskundige en topzwemmer

12:30 – 13:45 : Lunch

13:45 – 14:45 : Wandeling door de historische stad Amersfoort onder begeleiding van een ervaren gids
                         (graag aangeven indien je deze wilt volgen).

Ballen – de film

Ballen – de film is de afstudeerfilm van Janne Schmidt. Zij regisseert de film over de impact van zaadbalkanker op het leven van een student. Met de achttien minuten durende film studeert zij af aan de Saxion Hogeschool Enschede. Zij laat in de film zien hoe jongemannen omgaan met zaadbalkanker als ze druk bezig zijn met het opbouwen van hun leven. Bovendien vindt ze dat het onderwerp bespreekbaar moet zijn, want het is de meest voorkomende vorm van kanker bij jongemannen. De film helpt daarmee het taboe rondom zaadbalkanker omver te werpen. Kijk ook op Facebook.

Stichting Zaadbalkanker staat achter dit initiatief en ondersteunt deze dan ook financieel.

OncoKompas - helpt om de meest optimale nazorg te vinden na kanker

Het OncoKompas maakt een totaalplaatje van je kwaliteit van leven door te kijken naar leefstijl, fysiek, psychisch en sociaal functioneren en levensvragen. Zaken als gezonde voeding en zingeving komen aan de orde, maar ook klachten die veel voorkomen zoals vermoeidheid en angst. Van enkel een test is niemand gezonder geworden. Het OncoKompas koppelt jouw totaalplaatje aan concrete stappen die je kunt nemen om jouw kwaliteit van leven te verbeteren. https://www.oncokompas.nl/hoe-werkt-het/

Prof. Dr. Irma Verdonck – de Leeuw: hoogleraar 'Leven met Kanker' en initiator van OncoKompas vertelt over het ontstaan en werking van deze aanpak.

Joost Reijns – ervaringsdeskundige en topzwemmer

Stichting Zaadbalkanker ziet het grote belang van de kennis van ervaringsdeskundigen. Immers de stichting bestaat doordat ervaringsdeskundigen zich inzetten om jonge mannen en hun partners te helpen zodra de diagnose zaadbalkanker is vastgesteld.

Door een dopingcontrole kwam bij Joost Reijns in januari 2012 aan het licht dat hij zaadbalkanker had en volgde een operatie en een chemokuur.

Intussen is Joost al weer volop aan het trainen. "Met mij gaat alles goed. Ik kom net terug van een trainingskamp op Tenerife", meldt hij in mei van dit jaar. "Net zoals bij mijn behandelingstraject wist ik nu ook niet hoe ik het zwemtraject weer zou vervolgen. Van de manier waarop het nu gaat had ik alleen maar kunnen dromen."

Joost vertelt tijdens de informatiedag zijn verhaal hoe hij omgaat met zaadbalkanker. Volg hem op twitter: twitter.com/jreijns

Aanmelden en inschrijfgeld:

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar voorzitter@zaadbalkanker.nl met daarin de volgende informatie:

Naam:
Voornaam:
Adres:
Postcode en Woonplaats:
Telefoon:

Het aantal personen waarmee je komt en of je wilt deelnemen aan de wandeling.

Indien er rekening gehouden moet worden met bepaalde dieet-eisen, dit graag eveneens aangeven.

Voor de volledige dag, inclusief lunch en koffie, vragen wij een kleine vergoeding van 7 euro per persoon. Als je je hebt opgegeven en vervolgens blijkt dat je toch niet aanwezig kunt zijn, geeft dit dan wel (tijdig) aan ons door. Dan kunnen we de gemaakte reserveringen annuleren. Voor de wandeling is plaats voor een maximum aantal deelnemers. Dus geef graag apart aan of je de wandeling wilt meemaken.

We zien jullie graag in de mooie en gezellige locatie De Observant in Amersfoort!!

Deel deze pagina via: