Zaadbalkanker ontdekt bij zwemmer Joost Reijns

Bij de Amsterdamse zwemmer Joost Reijns is zaadbalkanker geconstateerd. Dat heeft de Nederlandse zwembond KNZB vandaag bekendgemaakt. De 24-jarige Noord-Hollander is inmiddels geopereerd.

Volgens de zwembond hoopt Reijns de trainingen zo spoedig mogelijk te hervatten.

De zwemmer meldde enkele maanden geleden al dat hij pijnklachten had. Na onderzoeken en een behandeling met medicijnen leek het probleem te zijn verdwenen. Tijdens de afgelopen Europese kampioenschappen kortebaan in de Poolse stad Szczenin werd er bij een dopingcontrole afwijkende waarden gevonden die op een ernstige ziekte konden duiden. Na een eerste onderzoek door de sportartsen werd Reijns onmiddellijk naar een ziekenhuis gestuurd voor een nadere controle. Daar werd een gezwel ontdekt. 

Intussen is Reijns daaraan geopereerd. Helaas zijn er uitzaaiingen in de lymfeklieren ontdekt en moet hij daardoor chemokuren ondergaan. "Om weer 100 procent gezond te worden zal ik chemokuren krijgen. De kuren zullen minimaal 9 en maximaal 12 weken duren", meldt Reijns. "Voorlopig zal ik niet te zien zijn in het water, maar zal ik mijn strijd om weer helemaal gezond te worden voeren bij mijn ouders in Grootebroek en in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam."

Ondanks deze ernstige ziekte behoudt Reijns volgens de zwembond de hoop om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Londen.

Hij schreef hier o.a.: "De berichten die ik nog steeds ontvang betekenen veel voor mij. Ik vind  het fijn dat er zoveel veel positieve woorden zijn die weer extra energie geven. De een brengt een traan met zich mee en de ander een grote lach! Van beide kan ik genieten."

bron: Trouw / joostreijns.nl fotos: NOC-NSF, joostreijns.nl

[artikel ge-update 30 januari 2012]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron artikel: Trouw, Bron foto's: NOC-NSF

Deel deze pagina via: