Marcel de Leeuwe wandelt 5166,15 euro bij elkaar

Een nachtelijke wandeltocht voor de Stichting Zaadbalkanker

Marcel (42) de Leeuwe heeft de 80 van de Langestraat volbracht.

Zo’n 120 personen en veertien bedrijven sponsorden hem. Dit leverde een bedrag op van € 5.166,15  voor de Stichting Zaadbalkanker én aandacht voor de ziekte die jaarlijks bijna 700 mannen treft.

Marcel de Leeuwe kreeg in augustus 2010 te horen dat hij zaadbalkanker had. Na een operatie en drie zware chemokuren werd hij in november 2010 genezen verklaard. Om het herstel te bevorderen adviseerden zijn artsen hem veel te wandelen. En dat deed hij! Hij begon met een paar honderd meter per dag en voerde dit gestaag op. Op 10 september startte hij om 21.00 uur met de 80 van de Langstraat, 80 kilometer in één nacht. "Het is mooi om een doel te hebben bij het lopen. En dat vond ik in deze tocht", aldus De Leeuwe.

Koffie en sms'jes
Tijdens de tocht hield de Leeuwe belangstellenden op de hoogte met foto's. "De aanmoedigende sms’jes van vrienden, het juichende en klappende publiek, de koffie enenergiedrankjes en de geweldige organisatie hielden me gaande. De laatste twintig kilometer waren loodzwaar, vooral ook door het slaapgebrek. Toen ik om 14.08 uur finishte, werd ik als held ingehaald door vrienden en familie."

Marcel_de_Leeuwe_800
Marcel de Leeuwe: "Ik was helemaal kapot, maar ik denk dat ik volgend jaar weer meedoe. En dat terwijl er voor mijn ziekte geen haar op mijn hoofd dacht aan 80 kilometer wandelen!"

We feliciteren Marcel met dit onzettend mooie resultaat!

Kijk op de site van Marcel voor het hele verslag en meer foto's: https://www.tachtigtegenkanker.nl/

UPDATE: Er wordt nog steeds geld overgemaakt naar Marcel. In totaal ontvangt de Stichting Zaadbalkanker nu € 5231,15

Deel deze pagina via: