Onderzoek over ervaren steun tijdens ziekte

De Universiteit van Amsterdam onderzoekt hoe patiënten met kanker emotionele steun en informatie ontvangen tijdens hun ziekte. Deze steun en informatie kan bijvoorbeeld komen van familie, vrienden, doktoren en verpleegkundigen, maar bijvoorbeeld ook van het internet en andere geschreven teksten, zoals boeken en folders.

Onderzoekster Nadine Bol wil graag weten in hoeverre u steun en informatie ontvangt of heeft ontvangen tijdens uw ziekte. Kreeg u steun uit een onverwachte hoek of viel de steun die u van sommigen verwacht had tegen? Steun van derden is voor veel mensen van belang, maar er is nog weinig bekend over hoe deze steun er in de praktijk uitziet. Het onderzoek wil in kaart brengen waar patiënten met kanker behoefte aan hebben op het gebied van steun en informatie.

Wat houdt deelname in?
U hoeft alleen eenmalig een korte online vragenlijst in te vullen. Het invullen kost ongeveer 10 minuten van uw tijd. 

Waarom meedoen?
Uw medewerking zal bijdragen aan een betere steun- en informatievoorziening voor patiënten met kanker in de toekomst.

Privacy
Uw gegevens zullen anoniem worden verwerkt. Over de gegevens wordt op een zodanig manier gerapporteerd dat het op geen enkele manier te herleiden is tot individuele personen. Uw gegevens zullen niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan deze eenmalige vragenlijst.

Contact
Als u geïnteresseerd bent in de resultaten van het onderzoek of andere vragen heeft, kunt u contact opnemen met:
Nadine Bol e-mail
Universiteit van Amsterdam

Deel deze pagina via: