Online therapie ‘minder moe bij kanker’ zeer succesvol


De online therapie ‘minder moe bij kanker’ van het Helen Dowling Instituut (HDI) blijkt een jaar na de lancering zeer succesvol te zijn. (Ex)-kankerpatiënten met ernstige vermoeidheidsklachten hebben veel baat bij deze therapie.

 
 

Resultaten

Tussen november 2009 en november 2010 zijn 138 mensen gestart met de therapie. Maar liefst 80% van de deelnemers was na afloop van de training minder vermoeid. 50 % is zelfs helemaal niet meer vermoeid. Ook niet onbelangrijk is dat 98% van de deelnemers de training een ander zou aanraden. Deze resultaten zijn beter dan het HDI verwachtte.

Internettherapie

‘Minder moe bij kanker’, ontwikkeld door het HDI, duurt 9 weken. Iedere deelnemer heeft een eigen webpagina, waarop elke week een nieuwe reader, oefeningen (mp3-bestanden), opdrachten, een logboek, en feedback van de eigen therapeut is te vinden. De therapie wordt vergoed door de basisverzekering.

Heb je zelf last van vermoeidheid? Je kunt op elk moment starten met de therapie. Ga daarvoor naar de site van ‘minder moe bij kanker’.

Deel deze pagina via: