Stichting Zaadbalkanker aanwezig op LiveSTRONG Dag

Het was op 2 oktober 1996 dat Lance Armstrong een boodschap kreeg die de rest van zijn leven zou veranderen. Teelbalkanker met uitzaaiingen in longen en hersenen. Zijn artsen vertelden hem dat hij 50% kans op genezing had, om hem niet de moed te laten opgeven. In werkelijkheid waren zijn kansen maar een paar procent.


Toen hij na zijn laatste chemobehandeling afscheid nam van zijn behandeld artsen, vertelde deze hem over de verantwoordelijkheid van de 'survivor'. Lance had de keuze om door de achterdeur weg te gaan en zijn ervaringen voor zichzelf te houden. Maar hij kon ook via de voordeur naar buiten lopen en de wereld vertellen wat hij had meegemaakt. Daarmee zou hij als publieke figuur andere kankerpatiënten kunnen inspireren, steunen, motiveren. Hij koos voor dat laatste. En de rest is geschiedenis, zoals dat heet....

Stel je een wereld voor ZONDER  kanker!!

Sindsdien heeft de datum van 2 oktober voor Lance persoonlijk een grote betekenis gekregen. "The day I got my cancer diagnosis was the day I started to live."

Zijn Lance Armstrong Foundation geeft er met LiveSTRONG Day nog een extra betekenis aan. Iedereen wordt opgeroepen om op 2 oktober op zijn of haar eigen manier stil te staan bij de strijd tegen kanker. Niet alleen die van Lance, maar die van alle kankerpatiënten en hun naasten over de hele wereld.

LiveSTRONG Day gaat niet over het ophalen van geld of om grote krantenkoppen. LiveSTRONG Day gaat om de kracht van Aandacht voor de strijd en iedereen die er door is of wordt geraakt. LiveSTRONG Day gaat om jou, om mij, om de 28 miljoen kankerpatiënten over de hele wereld en iedereen om hen heen. Op LiveSTRONG Day betuigen we ons respect, maar vieren we ook het leven. We schreeuwen van de daken dat we er nog zijn en dat de strijd door gaat. LiveAandacht voor de strijd en iedereen die er door is of wordt geraakt. LiveAandacht voor de strijd en iedereen die er door is of wordt geraakt. LiveSTRONG!

Deze dag wordt georganiseerd door de vrijwilligers van NL 4 LIVESTRONG. Stichting Zaadbalkanker zal aanwezig zijn om haar nieuwe promotiemateriaal te tonen en uitleg te geven over de nieuwe weg die we per 18 september ingeslagen zijn.

Deel deze pagina via: