Contactdag 6 juni 2009

Zaterdag, 6 juni is de 1e landelijke contactdag van 2009 van de Stichting Zaadbalkanker (voorheen stichting Kernzaak). Alle leden van de stichting en hun partners, maar ook andere belangstellenden worden bij dezen van harte uitgenodigd.

Doelstelling:

Als lotgenoten onder elkaar, bieden we allereerst natuurlijk ruimte voor persoonlijke kennismaking en gesprek. Voor- en door lotgenoten. Dat geldt voor jou, voor ons als bestuur en voor alle andere leden.

Programma:

10:00 – 10:15: Ontvangst met koffie

10:15 – 10:30: Welkom door voorzitter

10:30 – 11:15: Lezing/discussie door Gon Uyttewaal

11:15 – 11:30: Koffie pauze

11:30 – 12:30: Vervolg discussie

12:30 – 15:00: Lunch overlopend in gezellig samen zijn.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt bij mensen met kanker of bij mensen die kanker gehad hebben. Het gaat om een vermoeidheid die soms ernstige vormen aanneemt en het plezier in het dagelijks leven flink kan beïnvloeden. Na de behandeling blijft de vermoeidheid soms nog lang actueel. In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar kanker gerelateerde vermoeidheid. Uit onderzoek is gebleken dat je de vermoeidheid op effectieve wijze kan bestrijden: beweging en een gedragsmatige aanpak helpt. Klachten nemen af. Toch blijven er ook onduidelijkheden in het ontstaan en de aanpak van vermoeidheid bij kanker. We weten zeker nog niet alles.

Spreker Gon Uyttewaal werkt als oncologie- en palliatief verpleegkundige bij Kruiswerk West-Veluwe. De afgelopen 15 jaar heeft ze ervaring opgedaan met mensen die last hadden van kanker gerelateerde vermoeidheid. "De eerste jaren deden we zeker ons best, maar was onze zorg op dit gebied vooral gericht op praktijkervaring en goede bedoelingen. Tijdens een training van het Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid van het UMC St. Radboud in Nijmegen leerden we werken met een nieuwe wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Dit geeft duidelijk nieuwe mogelijkheden. Ik ben er erg blij mee"

Deze contactdag is helaas al geweest. Mocht je de presentatie van Gon willen terugkijken, stuur dan een mailtje naar: website@zaadbalkanker.nl

Deel deze pagina via: