Contactdag 14 november 2009

De behandeling van zaadbalkanker heeft de afgelopen decennia tot een zeer goede prognose geleid. Helaas is de afgelopen jaren uit onderzoek gebleken dat ook lange tijd na de behandeling nog complicaties kunnen optreden. Het is belangrijk om hierover meer te weten om de kans op complicaties op lange termijn zoveel mogelijk te beperken.

Spreker Sandra van den Belt-Dusebout werkt als epidemioloog bij het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Recent is zij gepromoveerd op grootschalig onderzoek naar het optreden van nieuwe tumoren en hart- en vaatziekten na de behandeling van zaadbalkanker. Zij zal ingaan op het vóórkomen van deze aandoeningen in relatie tot de behandeling. Hoe groot is de kans op deze aandoeningen? Wat kan eraan gedaan worden? Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? Wat moeten we hierover nog meer te weten komen?

Lees hier de samenvatting van het onderzoek .

Daarnaast is er deze dag weer tijd voor lotgenotencontact. Wil jij of je partner ervaringen uitwisselen over het ziekteproces, of over hoe het nu gaat, schrijf je dan zeker in. Het contact dat onze leden onderling op deze dag hebben, wordt altijd als zeer positief ervaren! 

Deze contactdag is helaas al geweest. Mocht je de presentatie van Sandra willen terugkijken, stuur dan een mailtje naar: website(a)zaadbalkanker.nl

Deel deze pagina via: