Presentatie nieuwe naam

UITNODIGING

Stichting Kernzaak krijgt een nieuwe naam: Stichting Zaadbalkanker. Wij lanceren ook een nieuwe interactieve site: www.zaadbalkanker.nl

We willen meer lid donateurs en moeten daarom duidelijk herkenbaar en aanwezig zijn in de maatschappij. De nieuwe interactieve site laat in ieder geval direct zien dat de communicatie goed is afgestemd op hun doelgroep, namelijk jonge mannen. Zaadbalkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij jonge mannen!

Het aantal mannen met zaadbalkanker is de afgelopen jaren verdubbeld! Sinds 1989 is sprake van een toename van 103%. In 2008 zijn in Nederland 683 mannen geconfronteerd met de diagnose zaadbalkanker, meestal gaat het om mannen van 15 tot 40 jaar. Om te vergelijken: bij borstkanker is er sprake van een toename van 69% en voor 'alle tumoren' is het percentage 60% (bron: Kennisnetwerk integrale kankercentra – www.ikcnet.nl/cijfers).

Kortom zaadbalkanker verdient extra aandacht van iedereen, vooral artsen, verpleegkundigen en organisaties, die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met kanker.

Interessante Sprekers

Op de informatiedag komen drie deskundigen de laatste stand van zaken over zaadbalkanker en zorg vertellen, namelijk:

  • Prof. dr.Leendert Looijenga (Erasmus – Rotterdam) – Laatste medische ontwikkelingen op het gebied van zaadbalkanker.
  • Prof.dr.Winette van der Graaf (Radboud – Nijmegen) – Zorg afgestemd op jongvolwassenen, hoe doe je dat?
  • Dr.Marrit Tuinman (UMC – Groningen) – Romantische relaties na kanker: wat we hebben geleerd van een groep zaadbalkankeroverlevers.

Hoe meld ik me aan?

De Stichting Zaadbalkanker wil de lancering van de nieuwe naam en nieuwe site graag samen met u vieren. We combineren dit met hun landelijke informatiedag. De ontvangst is op zaterdag 18 september vanaf 10.00 uur bij Grand Hotel Karel V in Utrecht. Na de lunch is er rond 13.30 uur nog gelegenheid voor een rondleiding in dit bijzondere monumentale gebouw. Er zijn geen kosten verbonden aan deze informatiedag.

U meldt zich vóór 9 september aan :

per email: 18september@zaadbalkanker.nl

of per post: Stichting Zaadbalkanker, postbus 8152, 3503 RD Utrecht

Vergeet niet uw eigen naam, naam van uw organisatie en adres te vermelden. Dan ontvangt u een bevestiging, inclusief routebeschrijving.

Tot 18 september!

Met vriendelijke groet,

Gerrit-Jan Steenbergen

Voorzitter Stichting Kernzaak – per 18 september Stichting Zaadbalkanker

Deel deze pagina via: