Studenten vormen samen een enorme penis op de hei

------------------------------------------------PERSBERICHT----------------------------------------------

12 november 2015

Studenten vormen samen een enorme  penis op de hei. 

Vandaag  waren 200 studenten de lul. Ze waren letterlijk de lul, want samen vormden ze een gigantische penis op de hei van Hilversum. Dat leverde een prachtig resultaat op, maar er zat een bijzondere boodschap achter deze actie. 

De studenten zijn een samenwerking aangegaan met Stichting Zaadbalkanker. Dit om het taboe rondom zaadbalkanker te verbreken en meer bekendheid te creëren. Jaarlijks wordt er bij ongeveer 750 mannen tussen de 15 – 35 jaar zaadbalkanker geconstateerd. Deze agressieve vorm is goed te behandelen mits je er op tijd bij bent. Wat bij het grote publiek nog niet bekend is, is het zelfonderzoek van de ballen. Het project is opgezet door de Junior Producer studenten van het MBO College Hilversum en is bedoeld om zelfonderzoek te stimuleren zodat de kanker zich niet onnodig zaait. De studenten zetten zich in om alle mannen te laten weten hoe ze zichzelf kunnen checken. Dit kan met behulp van de mobiele app Check Your Friends”. 

Met deze ‘lullige’ kick-off wordt de start gegeven voor een groots evenement dat plaats vindt op 21 januari 2016.  

Alle ontwikkeling kun je volgen via de Facebookpagina van Stichting Zaadbalkanker en het Twitteraccount @_checkyourballs

-------------------------------------------EINDE PERSBERICHT------------------------------------------

klik hier voor het gehele persbericht

 

Deel deze pagina via: